ВГ Калпазани  и ВГ Смехорани
ВГ Калпазани и ВГ Смехорани / Станислава Ризова
Националният фестивал Детска мелодия на годината е тази събота- 23 март. Финалните песни на фестивала са 14, а сред тях е и кюстендилската песен “Мечта”, която се изпълнява от Вокална група Калпазани, в партньорство с ВГ “Смехоранчета” от София.
Автор на музиката е ръководителят на “Калпазани”- Кюстендил Лилия Александрова, текста на кюстендилската поетеса Светла Радкова, а аранжимента е на Мирослав Маринов. Режисьор на видеото към песента е Станислава Ризова, а оператор Мартин Митков.

Песента Мечта, в изпълнение на Вокална група Калпазани- Кюстендил и ВГ Смехоранчета- София
Станислава Ризова

Можете да подкрепите песента “Мечта”, с SMS на номер 15 551 и текст- 6.
 

 

Публикувахте от Лилия Александрова в Сряда, 3 октомври 2018 г.

Журито е съставено от  7 изявени композитори, поети и музиканти и 7 деца с ярък талант в областта на музиката.
 
“Тръгваме много усмихнати, със силно желание за победа. Децата са много освободени на сцена с тази песен. Успяхме да я изпеем няколко пъти на сцена в Кюстендил. Остава да я сглобим със “Смехоранчета”, но с Галя Коджаманова сме в непрекъснат контакт и мисля, че нещата ще се получат. Децата отиват най- вече да се забавляват, да създадем нови приятелства. Децата знаят всички песни- конкуренти, децата ще са през цялото време на сцената и те имат желание да пеят всички песни, което е много хубаво, защото децата не трябва да се конкурират, а да пеят  и да се забавляват заедно”, заяви Лилия Александрова.
 
Ние екипът на песента не гледаме на фестивала като на конкурс, а като на един вид детско надпяване. Убедени сме, че детската калпазанска “Мечта” е вече успяла, защото е полетяла по- леко от хвърчило, прелетяла е над морета и гори, както пеят децата, стигнала до детските сърца и е успяла да се настани трайно дори в тези на възрастните, така че се считаме за победители от сега. Не важно дали ще успеем там или не, важното е, че песента вече я има”, каза за Дарик авторът на текста Светла Радкова.
 
Дарик- Кюстендил