Велбъжд запази мястото си в Елитната юношеска група до 19 г.
Велбъжд запази мястото си в Елитната юношеска група до 19 г. / Дарик-Кюстендил

Юношите старша възраст на „Велбъжд" запазиха мястото си в Елитната група до 19 години. Това е ясно на 99%, кръг преди края на първенството. Кюстендилският клуб очаква официалното решение на БФС за присъждане на служебен резултат за домакинския мач със „Спартак"- Варна, който не се състоя. Гостите от Варна не пристигнаха на стадион „Странджата", като поискаха отлагане, с причина- много футболисти не могат да отсъстват от училище.
„Велбъжд" отстъпи на собствен терен вчера от „Ботев"- Пловдив с 1:3, като за 1:2 вкара Димитър Барбулов в 83 мин. Червен картон от кюстендилския отбор получи в 89- та минута Милен Кирилов.
„Оставаме в групата, като резултата от последния мач няма значение, защото имаме преднина от 4 точки, пред „Спартак"- Варна, които засега за изпадащия отбор. Опровергахме тези, които ни бяха отписали още в началото на сезона", каза пред Дарик треньорът Юлиян Кръстев.
„Велбъжд" имаше късмета и , че другите два тима, които са след тях в класирането загубиха също своите мачове. „Славия" победи „Спартак"- Варна с 2:0, а „Любимец" отстъпи пред „Левски" с 1:6. Така, кръг преди края, „Велбъжд" има 21 точки, „Любимец" е с 19, а „Спартак" със 17 т.
В последния кръг, тази събота „Велбъжд" гостува на „Черноморец" в Бургас. „Спартак" Варна посреща „Оскар Е. Л.", а „Любимец" гостува на „Видима- Раковски", като от изхода на тези два мача ще стане ясен отборът, който изпада от група, заедно с отказалия се тим на „Пирин 2001".