Велбъжд и Германея с победи преди Великден
Велбъжд и Германея с победи преди Великден / Влади Владимиров

С два гола на юношата Атанас Пенков и гол на Кирил Вълов, "Велбъжд" победи с класическото 3:0 "Чепинец"- Велинград. Първи във вратата на гостите се разписа Вълов, който засече с глава центриране на Мирослав Петров, капитан в този мач. Голът падна н 12- та минута. Атанас Пенков вкара за 2:0 в 25- та минута, като при този резултат завърши и първото полувреме.

Интригата напълно свърши в 47- та минута, когато отново Пенков бе точен за 3:0, след асистенция на Кирил Вълов.

Женската съдийска бригада бе посрещната и изпратена с аплодисменти от феновете на стадион "Осогово" в Кюстендил. За първи път на стадиона, след загубата от "Миньор"- Бобов дол през есента бе председателят на Районен съд- Кюстендил Андрей Радев. Срещата  през втората част изгледа и областният управител Владислав Стойков.

 

Престижна победа постигна и отборът на "Германея" в Сапарева баня. Възпитаниците на Борис Кръстев вече са 5- ти в подреждането на ЮЗ "В" група, след успех с 2:1 над третия "Рилски спортист"- Самоков.

Дупнишкият "Марек" не успя да надделее над "Струмска слава"- Радомир и двубоят на стадион "Бончук" завърши 0:0. Гостите уцелиха гредата в последните секунди, след излизане на вратарят Белчев, който скача при ъглов удар в наказателното поле на противника.

Лидерът в групата "Пирин"- Разлог нямаше проблеми с "Миньор"- Бобов дол- 6:1. Преследвачът "Перун- Пирин" спечели като гост на "Костинброд" в Ихтиман с 0:4.