Велбъжд гостува на Чепинец в битка за златната среда
Велбъжд гостува на Чепинец в битка за златната среда / Дарик Нюз, архив

Двама са наказаните футболисти на „Велбъжд" преди гостуването на „Чепинец"- Велинград, в 31 кръг от Югозападната В група. За натрупани 9 жълти картона, този и следващия мач ще пропусне централният защитник Иво Велинов. Една среща, за натрупани 5 жълти картона е наказанието за офанзивния халф Виктор Анастасов. В игра обаче може да се завърне изтърпелият наказанието си централен бранител Боян Стойнев. Двубоят е на 8- ми май, като „Велбъжд" и „Чепинец" имат равен точков актив към момента- 31 т. и делят 9- 10 място.
Нов тежък двубой предстои за „Германея"- Сапарева баня, гостуване на третия в класирането „Сливнишки герой". „Германея" вече отнесе по 10 гола от лидера ЦСКА и втория „Витоша"- Бистрица. Наказан за мача е Даниел Кюркчийски.
Съперникът на сапаревобанци за оставане в ЮЗ „В" група, „Балкан"- Варвара е домакин на „Вихрен"- Сандански. Македонското дерби на кръга е „Пирин" Гоце Делчев срещу „Беласица" Петрич. „Миньор" посреща „Рилски спортист", а „Струмска слава" ще играе в Радомир с „Царско село". Другите два мача от 31 кръг са: „Септември"- „Чико" и „Ботев" Ихтиман срещу „Витоша" Бистрица.