Васил Тодоров и Ясен Николов сред най- добрите на Тайм Атак за 2014 г.
Васил Тодоров и Ясен Николов сред най- добрите на Тайм Атак за 2014 г. / Личен архив

Двама кюстендилци се класираха в призовите тройки за 2014 година на автомобилния шампионат Тайм Атак, в отделните класове. Писта Калояново, с нова конфигурация на трасето бе домакин на третия и последен кръг от надпреварата. Участваха над 60 пилоти от цялата страна.
Ясен Николов с "Хонда Сивик" завърши на трето място в клас "М1"- до 1 600 кубика. Кюстендилецът е на втора място в крайното класиране за годината.

Васил Тодоров и Ясен Николов сред най- добрите на Тайм Атак за 2014 г.
netinfo

Васил Тодоров- Зендер, който кара за "Диамо"- Благоевград имаше проблеми с неговата "Опел Астра" и завърши 4- ти в клас "М2"- от 1600 до 2 000 кубика. Това обаче му бе достатъчно, за да спечели надпреварата в този клас за 2014 година.
"В генералното класиране от всички класове, което се прави на база най- добрите времена от квалификациите съм на 6- то място тази година. Миналата година заслужих да карам с №1, след като бях най- бърз. Сега отстъпих номера на Борислав Петров с "Фолксваген Голф 2", който иначе е след мен- втори в клас "М2" за 2014 година.

Васил Тодоров и Ясен Николов сред най- добрите на Тайм Атак за 2014 г.
netinfo

Състезанието в Калояново започна с едноминутно мълчание, в памет на нашия колега и приятел Йордан Миларов, който почина при тежко ПТП", разказа пред Дарик Васил Тодоров- Зендер.

Васил Тодоров и Ясен Николов сред най- добрите на Тайм Атак за 2014 г.
netinfo

Пилотът, който следващата година ще кара с №1 в Тайм Атак, Борислав Петров пише на стената на Зендер във Фейсбук:
"Здравейте приятели и фенове на Васко ЗЕНДЕРА,
Искам да БЛАГОДАРЯ на този изключителен спортсмен и състезател който ми напълни душата и очите със сълзи от щастие!
Васе, Благодаря ти много за начина по който ми поднесе заветния номер "1". Благодаря ти затова че ме мотивира безумно много и че си ужасно силна конкуренция която успях да победя с повече късмет и по-малко каране!
Искрено се надявам следващия сезон да караш с нас и да поискаш номера за да караме на цялата газ и да се радваме че сме заедно.
Благодаря ти Васе ГОЛЯМ СИ!!!!!
Няма човек от целия ми отбор и тези които бяха близо до мен в този момент да не оцени това какво и как го направи! Всички бяха приятно изненадани и ти се радват много!!!", завършва спортсменът Петров.