/ Маргарита Петрова
Клуб на дейците на културата ще бъде създаден в Дупница. В него ще влязат представители на различни творчески сфери, както и граждани с отношение към културния живот. Инициатор за създаването на КДК е журналистът Лазар Ильов.

Първите деца-стипендианти на Община Дупница получиха своите награди

Засега координацията се осъществяа чрез страницата на КДК във ФБ, предстои да се обособи и помещение, където да се събират членовете на структурата. Предстои да се насрочи учредително събрание, на което да се приеме устав, план за дейността, ръководство и начин на финансиране, а основната цел е да бъдат подпомогнати местните творци, да имат свое място за срещи и изява.

10 момчета и момичета от Община Дупница ще получат стипендии тази година

Предмет на дейност на Клуба ще представляват концерти, изложби, рецитали, творчески вечери и портрети, юбилейни чествания на творци, годишнини и др.”Дейността на Клуба няма да се обвързва по никакъв начин с политическите ангажименти на членовете му, а основен принцип ще бъде идеята, че творецът е свободен човек и свободата на творчеството му е абсолютно неприкосновена” сподели организаторът Лазар Ильов.

Творци от различни сфери могат да заявявт своето участие в Клуба на адрес: trezorgesv8783@abv.bg или на тел. 0896/91-93-78.
Дарик- Кюстендил