Сесия на Общински съвет Кюстендил
Сесия на Общински съвет Кюстендил / Дарик радио,архив
Отпада облекчението за по-ниска такса за деца в детските градини, които се отглеждат от самотни майки, но не са припознати от бащите им. Общински съвет- Кюстендил прие предложението за това на съветника Иван Андонов.

“Създават се предпоставки за злоупотреби в момента. Бащи не припознават децата си, за да не плащат такси. Община Кюстендил е обърната към лоялните  и честни граждани, които спазват обществените норми и ценности”, коментира кметът Петър Паунов.

Досега за тези деца се плащаше такса за детска градина с отстъпка, каквато за децата сираци; децата, на които поне единия родител е студент; деца, на които родител е с решение на ТЕЛК за 70% и над 70% нетрудоспособност / чл. 38  от Наредбата за местните такси и цени на услуги/.
 
Общински съвет прие докладната на кмета за увеличаване на отстъпката от пълната такса за детска градина в община Кюстендил – 98 лв., от 50 на 25%. При отстъпката от 25%, таксата става- 24, 50 лв., за децата сираци; децата, на които поне единия родител е студент; деца, на които родител е с решение на ТЕЛК за 70% и над 70% нетрудоспособност.

Парите плащани от 14 септември, със старата отстъпка ще бъдат възстановени на родителите или ще бъдат приспадани от следващите месечни такси през учебната година.

 
Дарик- Кюстендил