Великден за всеки
Великден за всеки / Дарик- Кюстендил
По- успешна кампания, в сравнение с миналогодишната, отчитат доброволците, които се включиха във “Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо”. Националната кампания на омбудсмана на Република България се провежда за трета година.

Великден за всеки
Дарик- Кюстендил
 

Гражданите купуват и даряват, количките в магазините, подкрепящи кампанията бяха препълвани, споделиха доброволците, които събира хранителни продукти. Те ще ги дарят тази сутрин в Общинската трапезария. Подготвени са 98 пакета, с по 10 продукта в тях. Пакети с храни са раздадени и в Клуба на инвалида.

Великден за всеки
Дарик- Кюстендил

Великден за всеки
Дарик- Кюстендил

Великден за всеки
Дарик- Кюстендил
 

„Давам си сметка, че кампанията „Великден за всеки“, която провеждаме вече трета година, е едно от най-смислените неща, които съм започвала да правя. Не защото с тази кампания ще нахраним всички гладни или ще дадем на всички бедни, а защото това е единствената национална кампания, която обръща внимание на възрастните хора“, каза омбудсманът Мая Манолова.
Омбудсманът допълни, че държавата не може да реши всички проблеми в обществото, затова идеята на организираната от нея кампания е да накара младите хора, дейните и активните, тези, които имат възможности и са в разцвета на силите си, да подкрепят възрастните.
 
Дарителската сметка на кампанията „Великден за всеки“ е отворена, до момента са събрани около 350 000 лв., включително и хранителни продукти за повече от 350 000 лв., защото магазините, които участваха в акция „Купи и сподели“ бяха 50 в цялата страна“, това каза омбудсманът Мая Манолова.
 
Националната кампания „Великден за всеки“ продължава да набира хранителни продукти и финансови средства, с които ще бъдат подпомогнати пенсионерите, които няма да получат надбавка от 40 лв., защото пенсията им надвишава с малко определения от правителството минимален праг до линията на бедност - 321 лв.    

Банковата сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, е в УниКредит Булбанк, с титуляр Български Червен кръст:

        IBAN: BG53UNCR70001522802795

        Банков код: UNCRBGSF

        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

        www.redcross.bg


Всички постъпили средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.
 
Дарик- Кюстендил