Ускорила скоростта си мотриса уби миньор в рудник Бабино
Ускорила скоростта си мотриса уби миньор в рудник Бабино / netinfo

  Мъжът, който загина при инцидент в рудник "Бабино" най- вероятно е скочил от монорелсата, която управлява. Предполага се, че тя е ускорила скоростта над допустимата от 2 м/сек. Автоматичната спирачка се е задействала, но работникът най- вероятно е скочил преди машината да спре, коментира за Дарик директорът на Областната инспекция по труда Александър Крумов.

  Монорелсата се ползва за превозване на работници и материали за монтаж на крепежни секции в рудника. Тя е съставена от предна и задна кабинка и между тях с вериги се захващат крепежните елементи. 47- годишният Кирил Вихров Иванов от Перник е намерен под една от кабинките, ударен от един от елементите, които е превозвал. Инцидентът е станал на завой в рудника. Зад него се е движел друг миньор, но той не е успял да види как е станала трагедията.

  "Рано е да се каже дали ще бъдат наложени административни наказания. Предстои изясняване на всички факти и обстоятелства, разглеждане на документите за инструктаж и организацията за безопасни условия за труд в рудника", каза пред Дарик Крумов.