Ученик от СОУ „Св. Паисий Хилендарски- Дупница с Гран при за рецитатор на руски език
Ученик от СОУ „Св. Паисий Хилендарски- Дупница с Гран при за рецитатор на руски език / netinfo

Две ученички от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" Дупница участваха във втория заключителен етап на VІІ Национален детски конкурс за рецитатори на руски език- „Родом от детството", посветен на 110- та годишнина от раждането на поетите Агния Барто и Муса Джалил. Журито беше в състав от членове на Руския камерен театър при РКИЦ - София.

Ученик от СОУ Св. Паисий Хилендарски- Дупница с Гран при за рецитатор на руски език
netinfo

Училището беше представено от Кирилка Кирова, със стихотворението „Праздник матери" и Мария-Магдалена Стоянова със стихотворението „Смерть девушки" на Муса Джалил. И двете са традиционни участнички в конкурса и традиционно получават високи оценки.
Тази година Кирилка Кирова бе удостоена с най-голямата награда „Гран при", във втората възрастова група. Главният учител по руски език в дупнишкото училище Йорданка Зашева също получи грамота за отличната подготовка на момичетата.

Ученик от СОУ Св. Паисий Хилендарски- Дупница с Гран при за рецитатор на руски език
netinfo

През април предстои участието на ученици от училището в Международния конкурс „Заедно в ХХІ век", организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България", Синдикат на българските учители и с подкрепата на МОН.