Образователната програма „Съдебна власт – информиране избор и гражданско доверие
Образователната програма „Съдебна власт – информиране избор и гражданско доверие / Административен съд- Кюстендил
Съдия от Административен съд – Кюстендил – Николета Карамфилова изнесе пред учениците от Ха клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ последната си лекция от Образователната програма „Съдебна власт – информиране избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ за 2017/2018 год. на теми: “Съдебната система в Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет“; Професия „Съдия“ и запознаване със статута на магистратите. Как се става съдия – изисквания, според Закона за съдебната власт? Човекът под тогата – качества, които трябва да притежава съдията.

Образователната програма Съдебна власт  информиране избор и гражданско доверие
Административен съд- Кюстендил

С множество примери от практиката магистратът активира младите хора да вземат участие в обсъждането на различни казуси. Учениците получиха отговори на конкретно зададени въпроси.
С оглед предстоящото им професионално реализиране бяха зададени множество въпроси, свързани с прилагането на правото в Европейския съюз, възможностите за завършване на висше образование в чужбина, както и за практикуването на професията съдия в държави членки на Европейския съюз.
Образователната програма ще продължи с изнасяне на лекции от съдия Милена Алексова-Стоилова и ще завърши през месец юни с връчване на удостоверения на учениците, участвали в нея.
 
 
Дарик- Кюстендил