Иван Боб Огном е най- новото попълнение в Марек Юнион Ивкони
Иван Боб Огном е най- новото попълнение в Марек Юнион Ивкони / ВК Марек Юнион Ивкони
25-годишният волейболен национал на Уганда, Иван Боб Огном е най- новото попълнение в „Марек Юнион Ивкони”. Той играе на два поста – посрещач и диагонал. 190-сантиметровият волейболист впечатли треньорите с уникален разтег от 264 см, какъвто имат само играчи с височина от над 200 см височина.

"Разчитам много на Ивес и Малинга да ми помагат в началото. Впечатлен съм от момчетата в отбора, които ме приеха веднага все едно съм от една година в тима. Надявам се час по-скоро да се аклиматизирам и да покажа възможностите си, разбира се и да надградя", коментира Огном.

Най-вероятно, той ще направи първи минути за Марек в спаринга с ЦСКА този петък в София. Това ще бъде втора проверка между двата тима, които снощи играха в Дупница. "Марек Юнион-Ивкони" победи с 3:0 гейма, като и трите части приключиха с резултат 25: 22. Двамата треньори Виктор Карагьозов и Александър Попов се бяха разбрали да изиграят още два гейма, като дупничани победиха с 25;21 и загубиха 5-ата част с 11:15.
Ивес Мутабази и завърналият се от "Нефтохимик" Катбарт Малинга станаха най-резултатни за домакините съответно със 16 и 17 точки. Мутабази впечатли с играта си в атака, където записа 64% успешна атака от 22 топки и много добро посрещане – 62% позитивно и 23% отлично. Отново голямо израстване демонстрира юношата Светослав Иванов, който с бомбен начален удар записа 4 директни точки.
Най-резултатен за ЦСКА пък бе Пламен Шекерджиев с 24 точки (67% атака). Ветераните Христо Цветанов и Ивайло Стефанов записаха съответно 6 и 5 точки.
 
 
 
Дарик- Кюстендил