/ БГНЕС
54-годишна жена и 16-годишно момиче загинаха при тежка катастрофа между лек автомобил и автобус на пътя Е-79, информират от ОД на МВР-Кюстендил.

Водачът е настанен в Благоевградската болница. Инцидентът е станал малко след 07:30 ч. край Кочериново. Колата със сръбска регистрация и автобус на строителна фирма са се удари челно.
 
Според водача на автобуса, превозвал работници за строителен обект, лекият автомобил изненадващо е навлязъл в неговата лента, и поради невъзможност да отбие вдясно, той е паднал в канавката. Няма пострадали в автобуса, той е пътувал към строителен обект в Сапарева баня.Лекият автомобил се е ударил в предната дясна част на автобуса.
 
Екипи на пожарната над 25 минути са разрязвали размазания лек автомобил, за да извадят хората. Вътре са пътували трима души - мъж, жена и дете. На място е загинала жената.

Полицията предполага, че мъжът най-вероятно е заспал зад волана. Движението в момента се осъществява по обходния път през гара Кочериново. В 8.30 часа започна разследването на инцидента от следствена група.

В момента на мястото има две линейки и два пожарни автомобила.И към момента път Е-79 е с изключително натоварено движение заради затворения участък на АМ „Струма“.