/ netinfo
Темата за общинската болница отново беше водеща по време на заседанието на ОбС-Дупница. След час и половина дебати не стана ясно каква е перспективата пред лечебното заведение, кой и колко се плаща към този момент за санирането на сградата, както и трупа ли нови задължения или не.

Общински съвет не прие отчета на общинската болница в Дупница

Според прокуриста на болницата Мария Иванова, лечебното заведение не трупа нови задължения, няма просрочени плащания или неизплатени задължения от началото на тази година.

Общински съвет-Дупница не подкрепи Димитър Стоилов за управител на болницата

Обясни, че се изплащат стари задължения, като неизплатени за стари периоди заплати, както и задължения към фирми. Заяви, че няма да плати 20 000 лв. по граждански договори, тъй като срещу тези договори няма никакъв отчет каква дейност е извършена.

Тя отчете 178 000 лв. печалба за миналата година. Цифрите обаче обори общинският съветник Даниела Симова, според, която болницата всъщност е натрупала загуба от 250 000 лв.

Кюстендилецът Димитър Стоилов спечели конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Според Костадин Костадинов, отчета за миналата година е фалшив, и отново каза, че той не дава ясна и точна информация. По време на гласуването той излезе от залата. Иначе 25 от съветниците гласуваха „за“, двама „въздържал се“.

Мария Иванова се обърна към общинските съветници да помагат на болницата, тъй като тя не е нито на ГЕРБ, нито на БСП или на някоя друга партия, а е на хората, които живеят в общината.

Положението в общинската болница в Дупница е тежко

Провокирана от д-р Пламен Соколов да обясни за фирмата, която доставя храна на лечебното заведение и как са поискали да им бъде платено всичко дължимо, тя отговори, че не познава хората в Дупница и е тук да си свърши работата. Тя допълни, че много общински съветници са искали среща с нея. Каза още, че е получавала заплахи.

„Получавах заплахи, че на някой косата му е побеляла, друг идваше и казваше, че такива като мен е сменил много, трети коя си ти и за какво се бориш“ каза Иванова, без да конкретизира.