/ netinfo
Положението в общинската болница е тежко според прокуриста на общинската болница Мария Иванова, която в момента изпълнява и длъжността управител, това каза председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров.

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова поема функциите и на управител

Той заяви, че единствения начин да се подобри състоянието на болницата е всички да работят в една посока и то е за стабилизиране на лечебното заведение. Първите резултатите Иванова ще представи пред председателите на групи в ОбС по време на работна среща следващата седмица. Поне месец ще трябва преди данните да бъдат представени пред целия ОбС.

Иначе досега Иванова е прекратила 4 договора на лекари, което няма да повлияе върху клиничните пътеки и медицинската дейност. „Това са кухи граждански договори” коментира Гущеров.

Мария Иванова бе избрана за прокурист на общинската болница в Дупница

Открити са и нередности, засега неофициално, които се отнасят до разходване на лекарства. Става дума за лекарства, които се поръчват за по-дълъг период от време, а само няколко дни по-късно се оказва, че те не са налични.

Прекратяват процедурата по финансово оздравяване на община Дупница

Все още предстоят проверки по този случай. Оказва се още, че адвоката на болницата е от Благоевград и когато се налага да идва в Дупница се изпраща специално кола, която да го докара. Усилията на прокуристката в този момент са насочени към предоговаряне на условията с доставчици.