/ ThinkStock/Getty Images
Множество граждани са сигнализирали в полицията в Дупница, че са получили обаждания по домашните телефони от мъж, който се е представил за служител на полицията. Мъжът е поискал от тях съдействие да предоставят на измамници големи суми пари.

Разказ от първо лице: Кюстендилец разкри как е бил нает за телефонна измама

Уверил ги, че така измамниците ще бъдат задържани с доказателство, а парите ще им бъдат върнати. Получателите на тези обаждания не са се доверили и не са станали жертва на измама.

Призоваваме: Не се доверявайте и не давайте пари, който и да ви моли за това. Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата! Полицията не изисква от гражданите информация за спестяванията им и в кои банки са. Институциите не събират пари на ръка!

Кюстендилец предотврати телефонна измама

Не се доверявайте, не давайте парите си на непознати! Не се разделяйте с лекота със средствата, които с много труд сте спестили! Бъдете сигурни, че парите, поискани по телефона, със сигурност ще бъдат загубени!

Полицаи, прокурори, лекари не искат пари нито по телефона, нито на ръка!


Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера си на мобилния телефон и адреса си! При такива обаждания звънете на тел. 112.