Спортист №1 на Кюстендил вдигна купата след операция на менискус
Спортист №1 на Кюстендил вдигна купата след операция на менискус / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Спортист №1 на Кюстендил за 2013 година Владислав Методиев определи годината, като една от най- успешните в дългата му кариера. Той е първият трикратен носител на приза, в анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил и първи носител на приза през 2000 година.
"Постигнах почти всичко, което не успях през тези години. Радвам се, че така завърши и, че съм оценен от спортните журналисти, хората и спортните деятели. Хубаво е, въпреки че съм бил два пъти №1, аз се радвам, когато съм оценен. Накрая на годината си направих един "подарък"- лека операция. Скъсах менискус на крака и като се възстановя, лека полека, трябва да гоним пак високи цели- европейско и световно първенство", коментира Владислав Методиев. Вацата бе на схватки в Бундеслигата в Германия, където болките в коляното се усилват. След пристигането си България за Спортист на Кюстендил, той се подложи на преглед и операция на менискуса при д- р Динко Хубенов. Възстановяването ще е поне 1 месец.
Спортните журналисти определиха Владислав Методиев за първи път за "Спортист №1 на Кюстендил" през 2000- та година, когато той стана вицеевропейски шампион за юноши.
"Помня първата награда и не съм очаквал, че толкова дълги години ще изкарам в спорта. Хубаво е, че толкова години съм се задържал и мога само да благодаря на Господ, треньорите, Валери Райчев и хората около мен, които са ме подкрепяли и са вярвали в мен. Имах и хубави, и лоши години, важното е, че преодолях лошите. След всяко лошо идва и добро, само да имаш търпение и да полагаш усилията, които трябва. Добрите резултати се постигат с много усилия, дисциплина и труд, и най- вече е нужно търпение за големия спорт и големите цели", заключи Владислав Методиев.