Скара, бира, игри, купон, стриптийз за Мотосъбора в Осоговската планина
Скара, бира, игри, купон, стриптийз за Мотосъбора в Осоговската планина / netinfo

За 10-та поредна година кюстендилския клуб "Осоговски ездачи" организира Мотосъбор. Той ще се проведе от 7 до 9 август, по традиция  в местността "Памука". Организаторите предвиждат почетна обиколка с мотори, която ще тръгне от 12.00 часа на 8-ми (събота) от Осоговската планина и ще премине през Кюстендил, покрай реката - кв. "Запад" - Съдебната палата - отново покрай реката, като ще завърши на бившето селскостопанско летище.

"На летището ще има атрактивни изпълнения с мотори от участници в събора. Маршрутът е уточнен с полицията и кмета Паунов. Очакваме около 2000 гости от страната, Македония, Сърбия и Гърция", каза за Дарик председателят на клуб "Осоговски ездачи" Светослав Стаев.

Зам.-председателят на клуба Лъчезар Димитров ще е водещ на Мотосъбора. Той измисля и състезанията.

"Ще има за най-бавно каране на мотор, за ходене на кокили, за скачане с чували, а за децата надяждане с торта. Ще пробваме и нещо ново, което видяхме на събор в Македония - в голям леген пълен с вода ще сложим ябълка, която трябва да се хване с уста. На финала ябълката ще сменим с яйце, ако някой го счупи, ще трябва да го изяде", разказа пред Дарик Лъчезар Димитров. След полунощ, когато децата си легнат ще има и стриптийз. Поканени са и четири рок-групи.

Очакванията са на събора да се изпият три тона бира и да се изядат най-малко  5000 кебапчета.

"Ние сме мототуристи. Обикаляме и виждаме много красиви места, не само в България, а и в други държави. Каним всички на Осоговската планина, има какво да видят и купона е сигурен", казаха "Осоговските ездачи".