Сигнал в прокуратурата срещу председателят на ОбС-Дупница Явор Тодоров
Сигнал в прокуратурата срещу председателят на ОбС-Дупница Явор Тодоров / netinfo

Милен Попов от „Атака“ ще внесе сигнал в Окръжна прокуратура срещу председателят на Общинския съвет в Дупница Явор Тодоров. Попов иска прокуратурата да се произнесе дали са налице извършени престъпления по служба и изготвяне на документи с невярно съдържание.

Съгласно правилника Явор Тодоров е задължен да предоставя справка за присъствието и отсъствието на общинските съветници от заседания на местния парламент и постоянните комисии към него. Тя се представя в счетоводния отдел на общината и служи за определяне на размера на възнагражденията на общинските съветници. Там се дава и подробна информация за причините за отсъствията. При отсъствие от сесия санкцията е 100% от възнаграждението.

Милен Попов коментира, че за месеците май, юни и юли Явор Тодоров е направил подобно отбелязване и за определени общински съветници е дал уважителна причина за отсъствието без да има документ за това и без да е отбелязана конкретната причина, а така те получават пълният размер на възнаграждението си. За всяко отсъствие е необходимо да се представи документ. Съветникът от „Атака“ съобщи, че има само няколко медицински документа, които са на съветници от опозицията.

„Ще поискам прокуратурата да провери дали има престъпление от общ характер, ако има такова, тогава следва да се образува досъдебно производство срещу Явор Тодоров“ - коментира още Милен Попов.