Ще забранят на инспектор от РИОСВ да отглежда животни в центъра на с.Копиловци?
Ще забранят на инспектор от РИОСВ да отглежда животни в центъра на с.Копиловци? / Дарик радио,архив

Община Кюстендил издаде констативният акт, който е основание за издаване на заповед за забрана за ползване на стопанска постройка в центъра на село Копиловци, за отглеждане на овце.Собственик на постройката е инспекторът от РИОСВ - Кюстендил Николай Джонев.Констативният акт е от 08. 10 и може да се обжалва в 7- дневен срок пред общинска администрация Кюстендил.
Преди близо 2 месеца над 20 жители на село Копиловци изпратиха сигнали до всички институции в областния град. В жалбата се казва, че овчарникът е разположен в гараж на улиците „Мир" и „Елин Пелин", в центъра на селото в непосредствена близост до детска градина „Мир". В гаражът, преустроен на обор Николай Джонев отглежда 60 овце и около 20 агнета и шилета. Опасност от зарази крие оборският тор , който престоява със седмици на тротоара , носи се силна миризма, изпражнения от животните има навсякъде по улиците , откъдето минават, защото се извеждат 2 пъти дневно на паша. По тях се разхождат деца, играят ,пипат и миришат, има и опасност от кърлежи.
Жителите на Копиловци настояваха за проверка от страна на всички институции в Кюстендил, областния управител, директора на РИОКОЗ, кмета, Петър Паунов, директора на областната дирекция на безопасност на храните Първан Дангов.