Изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов беше арестуван в четвъртък. Подробности за обвиненията срещу него се очакват днес от прокуратурата, като най-вероятно се касае за нарушения, свързани с дейността на ръководения от Христов ТЕЦ, предаде NOVA.

Какво гори ТЕЦ „Бобов дол” най-зорко следят жителите на Големо село, което се намира в непосредствена близост до централата. Местните на няколко пъти излизаха на протести и заради качеството на въздуха, и заради стотиците камиони, които ежедневно разрушават пътища и къщи из селото. Какво се случва след ареста и акциите там?

Арестуваха шефа на ТЕЦ "Бобов дол"

„Към този момент въздухът е чист, защото централата не работи. Не мога да коментирам ареста, явно има нередности”, коментира кметът на Големо село.

„Ако институциите продължават да си вършат работата, предполагам, че нещата ще се случат. Във вторник отново имаше прах и не смятам, че мобилната станция ще даде някакъв резултат. ТЕЦ-ът не спира работа за първи път. Просто трябва да бъдат взети мерки за съхранението на боклуците. Има много бали, които са разкъсани и вятърът ги разнася”, коментират жители.
NOVA