оранжерия марихуана
оранжерия марихуана / МВР
Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в село Крайници, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил.

Специализираната операция е проведена под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. След период на оперативни действия криминалисти от група „Тежки престъпления“ в Районно управление - Дупница и в условия на неотложност вчера са провели процесуално-следствените действия в производствен цех в бившия селскостопански двор в село Крайници.

оранжерия марихуана
МВР

оранжерия марихуана
МВР

В прикритите помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна хидропонна система за оранжерийно производство и сушене на високорискови наркотични вещества. В оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

оранжерия марихуана
МВР

43-годишният собственик на производствения цех е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на Районно управление - Дупница.
По случая е образувано досъдебно производство.

оранжерия марихуана
МВР

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на полицейските служители по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село е иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

оранжерия марихуана
МВР