Радостина Паньова, Виктория и Радо Шишарката на Балканска черга 2013
Радостина Паньова, Виктория и Радо Шишарката на Балканска черга 2013 / Балканска черга 2013

Виктория, Радостина Паньова и Радо Шишарката ще бъдат гост - изпълнители на тазгодишното издание на международния фестивал "Балканска черга"2013 г., обявиха организаторите Борислав Крумов и Климент Терзийски. Концертите на тримата изпълнители са насрочени за 27 и 28 септември. Първа в музикалната програма е включена изпълнителката Виктория, на 27 септември /петък/- от 20 часа, веднага след атрактивните изпълнения на оркестър „Три звезди". На следващия ден, на сцената в Шишковци с народни изпълнения ще се представи известната фолклорна изпълнителка Радостина Паньова. От 22 часа на сцената ще излезе и Радо Шишарката.
Празникът "Балканска черга" ще започне с фолклорни изпълнения на 27 септември, от 14 часа. По време на феста ще се изявят и над 1 500 танцьори и певци от България, Сърбия и Македония.
От 17.30 ч., на 27 септември е конкурса за "Най-добра домашна ракия". По време на международния фестивал са предвидени още - кулинарна изложба, демонстрация по приготвянето на ястия от месо, провеждане на народни борби. За първи път през тази година ще се проведе фото конкурс и детски пленер с тема „БАЛКАНСКА ЧЕРГА 2013", обяви Борислав Крумов.