Валерия Кадийска
Валерия Кадийска / http://bgathletic.com
Валерия Кадийска спечели златния медал в скока на височина при девойките старша възраст на третия мемориален турнир в памет на спортния журналист „Григор Христов-Гришата”. Състезателката на клуб „Пауталия”- Кюстендил, с  треньор Румен Омерски преодоля 160 см, от първи опит или с 5 см повече от втората в класирането. Валерия направи 3 фаула на 164 см.

Валерия Кадийска
http://bgathletic.com

Това бе и първо състезание на открито за Валерия Кадийска, която обаче тренира само в зала в Кюстендил, защото в града няма условия за скок на височина на открито.

Валерия Кадийска и Йорданка Благоева
http://bgathletic.com

„Като резултат можем повече, но е съвсем различно в зала и на открито. Работим и за свързване на двата елемента- засилването и изпълнението на скока”, каза за Дарик треньорът Румен Омерски. 

Валерия Кадийска и Румен Омерски
http://bgathletic.com

След  около 40 дни е Държавното първенство на открито, като треньор и състезател се надяват да пуснат дисциплината- скок на височина и на турнира „Нови звезди”, който предшества шампионата.

В програмата на състезанието бяха включени 14 старта за юноши и девойки, които се проведоха на стадиона на НСА „Васил Левски”. Над 200 атлети с 30 национални шампиони сред тях стартираха. До победи достигнаха лидерите за възрастта си Антонио Иванов (200 м), Мартин Проданов (800 м), Добромир Николов (скок височина), Елица Тодорова (3000 м), Валерия Кадийска (скок височина), информира сайта http://bgathletic.com.
 
Дарик- Кюстендил