ДЮТС „Ресиловче” и КНХ „Рила” на „Струма пее”
ДЮТС „Ресиловче” и КНХ „Рила” на „Струма пее” / Кирил Амбарков
Детско- юношески танцов състав „Ресиловче”- с. Ресилово и клуб за народни хора „Рила” гр. Дупница участваха във фолклорния фестивал „Струма пее”, който се проведе в с. Невестино.

Двата състава бяха в категория „автентичен фолклор”, като и двата състава, чийто ръководител е Кирил Амбарков, заслужиха първите места. Децата са се представили с „Четворно шопско хоро” и „Момински буенек”, а клубът за народни хора „Рила” представи „Йове хоро” от Шопска етнографска област и „Трите пъти”, хоро от Тракийска етнографска област.

Ръководителят на съставите Кирил Амбарков изказа своята благодарност към Община Невестино, за добрата организация и към журито, за дадените им високи оценки.

„Щастлив съм и съм горд, че по такъв начин завършваме един не лек сезон, изпълнен с много работа и постижения на моите възпитаници. Закриваме сезона с лагер на Черно море. Пожелавам на всички мои възпитаници от всички състави и групи, на вашия екип и всички слушатели и читатели на Дарик радио и dariknews.bg весела почивка и остатъка от лятото да съберат сила, че на есен ни очакват още усилена работа и много емоции, които трябва да изживеем заедно”, сподели Кирил Амбарков.
 
Дарик- Кюстендил