/ netinfo
Членове и симпатизанти от ВМРО-Кюстендил участваха в националните чествания по повод 125 години от създаването на патриотичната организация. Отбелязването на годишнината стана пред Паметникът на революционерите от Македония, Беломорска и Одринска Тракия в София. Сред присъстващите бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министри, зам.- министри, депутати и общински съветници от ВМРО.

ВМРО
netinfo

Вътрешната македонска революционна организация е националноосвободителна организация на българите в Македония. Организацията е пряк наследник на Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) и е припозната от мнозинствотомакедонци като тяхна освободителна организация.

ВМРО-Кюстендил ще дари портрети на български владетели на всички училища от областта

ВМРО е възстановена от Тодор Александров, след като Македония е повторно разделена между Сърбия, Гърция и България в края на Първата световна война. Институтите, структурата на революционните мрежи, четническите организации са пряко взаимствани от старата организация, откъдето идват и мнозинството от дейците на ВМРО. 

За основна цел тя си поставя придобиване на политическа автономия на Македония и обединението ѝ в една независима държава с преобладаващо българско население, със столица Солун - теза, подкрепяна от правителството на Александър Малинов с оглед на политическата изолация и недоверие към България от страна на Великите сили.