Представиха Ново работно място и На път в Сапарева баня
Представиха Ново работно място и На път в Сапарева баня / ОИЦ

Информация за текущи и предстоящи възможности за кандидатстване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" бе представена в Сапарева баня, на среща организирана от Областен информационен център (ОИЦ) - Кюстендил. Поканеният от ОИЦ - Кюстендил експерт от Бюро по труда - Дупница отговори на многобройните запитвания на присъстващите, основно насочени към възможностите за наемане на млади безработни.

Един от основните акценти на информационното събитие бе процедура за подбор на проекти „Ново работно място". Целта на тази схема за безвъзмездна финансова помощ е да насърчи работодателите да наемат млади безработни до 29-годишна възраст, като осигури подкрепа за инвестиционните разходи и разходите за труд, свързани със създаването на нови работни места за целевата група. Ще бъде дадена възможност за предоставяне на професионално обучение и/или обучение по ключови компетентности на наетите младежи в зависимост от потребностите на работодателя. По тази схема, в срок до 16:30 часа, на  20 декември 2012 г., могат да кандидатстват работодатели чрез подаване на проектни предложения, отговарящи на определени изисквания, съгласно Насоките за кандидатстване.

„На път" е друга процедура по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", която беше представена по време на информационната среща. Тази схема предоставя възможност на работодатели да кандидатстват за финансиране за организиране на транспорт до и от работното място за заетите в съответното предприятие лица, работещи в населени места, различни от тези, в които са регистрирани по настоящ адрес.По схемата са допустими разходи за организиран транспорт на лица, които работят в населени места, намиращи се на не повече от 100 км. от местата, в които са регистрирани по настоящ адрес.

По схема „На път" могат да кандидатстват чрез подаване на проектни предложения работодатели, отговарящи на определени изисквания, съгласно Насоките за кандидатстване по тази процедура. Крайният срок за подаване на проектни предложения по тази схема  е 11.01.2013 г., 16:30 часа.