Петър Паунов: Председателят на ОС подвежда институции с невлезли в сила решения

Петър Паунов: Председателят на ОС подвежда институции с невлезли в сила решения
Петър Паунов: Председателят на ОС подвежда институции с невлезли в сила решения

 

" Вчерашната диагноза на част от общинските съветници се оказа вярна. Очаквам някоя от сбирките  да стане по нощните заведения ,има активна част от деня за работа, а не да се събират по нощите", така кметът Петър Паунов коментира снощната пресконференция на председателя на ОС Стоян Стоилов и 6-ма съветника.

 Той е категоричен, че част от общинските съветници отказват да работят , нямат необходимия капацитет и си търсят поводи да не работят."Трябва да имат елементарна грамотност, ако председателя на ОС не може да си включи компютъра , не може да му търсим бавачка. Не зная защо секретарката на ОС е използвала паролата на председателя. Досегашната практика е друга- и двамата имат отделни пароли.Часове след като е уволнена , лично компютърният специалист на общината е предложила на председателя да му даде нова парола, но той е отказал", заяви кмета Петър Паунов.

Той потвърди, че секретарката на ОС е уволнена, защото е разнасяла подписани решения на ОС от председателя още на сутринта, след сесията, по различни институции.

"Целта е да бъдат подведени определени институции, председателят на ОС нарушава закона.Секретарката заяви, че по негова заповед е разнасяла, невлезли в сила решения?, уточни Петър Паунов.

Той е категоричен, че има закон, който казва кой ръководи общината и че не са му ограничени правомощията.

Кметът призова общинските съветници да работят за хората , които съвестно си плащат данъците и очакват адекватни действия и коректност.