Осъдиха двама крадци на 18 и 24 месеца затвор
Осъдиха двама крадци на 18 и 24 месеца затвор / Дарик радио,архив

Наказание от 18 месеца „лишаване от свобода" постигна Районна прокуратура - Кюстендил, след сключено споразумение със защитата на Г. Тошков, обвинен в извършване на кражба в условията на опасен рецидив. През месец януари 2016 г. той влязъл в стопанска постройка, от която отнел електрическа водна помпа марка „Райдер" на стойност 50 лв., която впоследствие продал за 8 лв. Криминално проявеният ще изтърпи наложеното от съда наказание в затворническо заведение от закрит тип при строг режим.
Две години затвор получи А. Методиев, след одобреното от съда споразумение, сключено от подсъдимия с Районната прокуратура в Кюстендил. В периода 05.12.2015 г. - 21.01.2016 г. той отнел движими вещи на обща стойност 173,80 лв. от владението на няколко души. Престъплението е извършено от него в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, след като бил осъждан многократно за престъпления от общ характер.
Районната прокуратура в Кюстендил предаде на съд и обвиняемия С.Н. за престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 във вр. с чл. 195, ал.1 т.З, пр.2 и т.4 пр. 2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл. 26, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, б.А и б.Б от Наказателния кодекс. Сред жертвите на криминално проявеният крадец били предимно хора, живеещи в чужбина, чиито къщи не са били под постоянно наблюдение. През месец януари 2016 г. той проникнал в дома на Б. и Сн. Р. от гр. Кюстендил, които се намирали в чужбина, и откраднал пътека, килим и пердета. Вещите продал, а получените пари похарчил. Няколко дни по-късно, минавайки покрай къща на ул. „София", собственост на живеещия в чужбина О.Ф., с помощта на отвертка изкривил външната врата и влязъл вътре. От там отнел стерео уредба марка „Сони", керамична печка за отопление марка „ Дипломат", прахосмукачка марка „Eureka" и плазмен телевизор марка „Самсунг". Впоследствие отнетите вещи били продадени на различни лица.
От заключението на назначената по делото оценителна експертиза се установява, че стойността на отнетите вещи възлиза на 1053 лв. Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия, информират от Апелативна прокуратура София.