/ netinfo
Общински съвет-Кюстендил оспори с касационна жалба пред ВАС, решението на Административен съд-София област по казуса “Чифте баня”.

Административен съд София област / АССО / обяви за нищожно решението на Общински съвет, от заседание от 03 февруари 2015 год, за продажбата на Чифте баня и Бръснаро-фризьорския салон, чрез публичен търг с явно наддаване за продажба по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол и Наредбата за търговете и конкурсите.

Предвид заключението на вещите лица и приложената справка от Националния институт за недвижимо и културно наследство съдът приема, че процесния обект / Чифте баня / е изключителна държавна собственост.

Административен съд София област обяви за нищожно решението на ОС-Кюстендил за продажбата на Чифте баня

“Моля да отмените оспорваното решение като необосновано и постановено в противоречие на материални закон:…АССО обосновава липсата на компетентност у местния парламент за такова разпореждане с погрешно възприетото разбиране, че процесния имот е “изключителна държавна собственост”.

А, за да достигне до извода за вида на собствеността върху процесния обект, АССО допуска досадна грешка да обърка определението “археологически”, с определението “архитектурен”: изключителна държавна собственост са археологическите находки, а не архитектурните ценности от местно значение, какъвто е имота…”, пише в жалбата, подписана от председателят на ОС-Кюстендил Михаела Крумова.

Жалбата завършва с молба да бъде отменено решението на Административен съд София област и да бъде потвърдено решението На Общинския съвет от 03 февруари 2015 г.
Дарик- Кюстендил