Омбудсманът: Над 150 000 лв. до момента във Великден за всеки, всяка стотинка за ваучер за пенсионер
Омбудсманът: Над 150 000 лв. до момента във Великден за всеки, всяка стотинка за ваучер за пенсионер / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Омбудсманът: Всяка стотинка от кампанията "Великден за всеки" отива за ваучер за български пенсионер
86147
Омбудсманът: Всяка стотинка от кампанията "Великден за всеки" отива за ваучер за български пенсионер
  • Омбудсманът: Всяка стотинка от кампанията "Великден за всеки" отива за ваучер за български пенсионер

Над 150 000 лв. са дарени през първите 10 дни на кампанията "Великден за всеки", отчете омбудсманът Мая Манолова. Тя гарантира, че ще има пълна отчетност, със списък на всички дарители и събраните средства по общини.
"Надявам се накрая да направим добро на максимален брой български пенсионери.
Включват се нови хора и благодаря на всички граждани и фирми, които са социално ориентирани", заяви Мая Манолова в Кюстендил, където е гост на 10- годишния юбилей на Браншовата организация за текстил и облекло.
"Парите отиват само за ваучери. Рекламата- клипове, плакати са безплатни и на доброволни начала. Всяка стотинка отива за ваучер за пенсионер за празника.
Поработихме върху критериите. В зависимост от размера на пенсията си, по данни на НОИ, ще получат ваучери, първо тези пенсионери, които получават малко над 300 лв. Ако за община Кюстендил има дарени средства за 500 ваучера, те ще бъдат дадени на 500 пенсионери, по възходящ размер на пенсията им, над 300 лв.", обяви Мая Манолова.
Любопитното е, че в област Кюстендил, към момента, най- много са дарените средства за община Трекляно, най- малката в областта. "Мисля, че там ще има средства за всички пенсионери, защото има сериозни дарения", коментира омбудсманът.

Този уикенд, студенти- доброволци реализират в големи магазини, в Студентски град, кампанията "Купи и дари". През следващата седмица, фирми, които произвеждат храни ще дарят продукти.

Омбудсманът: Над 150 000 лв. до момента във Великден за всеки, всяка стотинка за ваучер за пенсионер
netinfo

"Всички работодателски организации приеха да подкрепят кампанията. В България не е много лесно да се провеждат дарителски кампании. Не са склонни, за съжаление лесно да даряват, но начина по който се поднася кампанията е много убедителен, а и делото си струва. Всеки има възрастен човек до себе си и му влиза в положението, заради ниските пенсии", коментира Цветан Симеонов председател на БТПП и на организацията на работодателските организации.

Дарителскта акампания "Великден за всеки"- Дари празник на баба и дядо продължава до 25 април и чрез съобщения на номер 1255.