Община Кюстендил откупува бившия Плувен комплекс от Бенчмарк
Община Кюстендил откупува бившия Плувен комплекс от Бенчмарк / Дарик радио, архив
Община Кюстендил откупува бившия Плувен комплекс от "Бенчмарк"
27023
Община Кюстендил откупува бившия Плувен комплекс от "Бенчмарк"
  • Община Кюстендил откупува бившия Плувен комплекс от "Бенчмарк"

До 15 дни бившият Плувен комплекс в Кюстендил ще стане отново общински, това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов. "Постигнали сме споразумение с досегашния собственик "Бечмарк фонд имоти" АД, общината да откупи правото на строеж. Стойността е 791 000 лв., което е с около 100 000 по- малко от сумата платена от инвеститора на 6 юли 2006 г.", заяви Паунов.

Решението за откупуване на бившият Плувен комплекс ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет- Кюстендил.

"Честитя на всички съграждани. Постигнахме споразумение с "Бенчмарк" след доста сериозни разговори. Цената е в пъти под пазарните нива. Изключително ми е приятно, че заедно с колегите общински съветници ще можем да върнем на Кюстендил това място, за което всички много ни болеше през тези 4 години и 4 поколения наши деца не можаха да ползват открити басейни, и не можаха да се научат да плуват", заяви кметът Петър Паунов.

Паунов обяви, че терена ще бъде разчистен веднага след като договора за сделката бъде подписан, за да може през тази година басейна да може да бъде използван. Според него комплекса може да бъде и като втора част от Здравният център, който ще бъде изграден в Кюстендил. В общината има официални писма с инвеститорски интереси, допълни кметът.