Областният управител върна на ОС решението за 22 нови будки за цигари и вестници
Областният управител върна на ОС решението за 22 нови будки за цигари и вестници / Дарик- Кюстендил, архив

Общински съвет- Кюстендил ще преразгледа решението си да бъдат отдадени под наем, за 10 години 22 имота в града. То е върнато като незаконосъобразно от заместващата областния управител Владислав Стойков, Радослава Чеканска. Докладната ще бъде включена като допълнителна точка, в предварително обявения дневен ред, каза председателят на ОС Стоян Стоилов.

"В решението не е посочена началната тръжна, наемна цена, а това е задължително по Закона за общинската собственост. Цената я има само в докладната на кмета, като вносител", каза за Дарик зам.- областният управител Гергана Михайлова.

На тези терени има инвестиционен интерес да бъдат поставени преместваеми търговски обекти, от по 6 кв.м, за продажба на цигари, пакетирани храни и печатни издания.

В условията за търга е записано, че сумата за наема се плаща предварително. По предварителни разчети, в общинския бюджет могат да влязат около 250 000 лв.

Докладната на кмета Петър Паунов бе първо отхвърлена на сесията на Общинския съвет, на 18 октомври, а след това приета на заседанието на Общинския съвет на 10- ти ноември.

Сесията на ОС започва в 14, 00  ч., като последна точка в дневния ред е избор на председател, след като изтече 6- месечния мандат на Стоян Стоилов.