областен управител
областен управител / netinfo
Областният управител посети Дупница във връзка с една негова инициатива – диалог с гражданите и запознаване с проблемите на общините.
От срещите му досега става ясно, че проблемите са в едни и същи сектори. Целта е в крайна сметка всички проблеми, които касаят законодателни проблеми да бъдат оформени в документ, който да бъде предаден в Министерски съвет.
„Основната функция на областният управител е да съчетава местните интереси с националните политики“ каза Йордан Татарски. След като приключат срещите в общините ще се проведе областно събрание с всички кметове, за да се подготви документа. Това обаче ще стане след изборите, а изготвената декларация ще бъде връчена и на новоизбраните народни представители.
Започнатите от областният управител промени, той се надява да бъдат продължени от редовно назначеният след изборите областен управител.
Пред малкото граждани дошли на среща с него, Татарски изложи своите три приоритета, докато е на този пост. Като първи посочи организационната и техническа подготовка на изборите. Обясни, че в сградата на областна администрация, където ще се премести РИК Кюстендил са осигурени 80 седящи места, машини за вода и чай, химически тоалетни и телевизор. Той е предложил на председателя на РИК да бъде изготвен график, по който да идват различните секционни комисии, за да не се получава струпване по едно и също време. Това обаче е в правомощията на РИК, задължения на областният е да създаде условията подчерта Татарски. Той каза още, че сред приоритетите са му водоснабдяването и обществено-консултативни съвети по образование, здравеопазване, култура, бизнес, за младежта и за достойни старини. Всички документи и инициативи започнати от Татарски ще бъдат предадени редовно назначения областен управител на публично заседание, а не в кабинета – обясни той.