Обилен сняг вали в Осоговската планина и кюстендилско
Обилен сняг вали в Осоговската планина и кюстендилско / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Около 5 см е на места новата снежна покривка в кюстендилско. Всички пътища се почистват и са проходими, заяви дежурният в Областно пътно управление.
По- слаб е снеговалежа в района на Дупница. Около 1 см. е снега на Рилския манастир. Почиства се и АМ „Струма".
Снежната покривка в Осоговската планина е почти 10 см и вали обилно сняг. Има много гости в планината, каза пред Дарик хижарят Росен Димитров. Работи и Фън парк Осогово, където пистата е обработена с изкуствен сняг.
Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, движещи се по направлението Перник-София да преминават по АМ „Люлин". Днес беше планирано да бъдат осигурени две ленти в посока София на път І-1 /Е79/ Перник - София, но поради силния вятър и очаквания обилен снеговалеж временните знаци /бализи/ не могат да бъдат поставени и организацията на движението остава без промяна.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ -www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 200700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.