Ново осветление и ремонти обеща Чимев в Яхиново, Червен брег и Крайници
Ново осветление и ремонти обеща Чимев в Яхиново, Червен брег и Крайници / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Смяна на крушките в селата Яхиново, Червен брег и Крайници започва тази седмица, с което да бъде разрешен проблема с уличното осветление в 3-те села. Това е основният проблем, който изтъкнаха жителите на тези села по време на изнесените приемни на кметът на Община Дупница Методи Чимев. Освен него, на срещите с хората бяха шефът на ВиК Илия Илиев, главният инженер на дружеството Даниел Орманков и началникът на отдел "Строителство" Серьожа Котев.

"Имаме изготвен план- график за подмяна на уличното осветление и освен 3-те села, ще се реши проблема и в другите населени места. Освен осветлението, навсякъде проблем е пътната инфраструктура. Според възможностите на общината ще решаваме и този проблем", заяви кметът Чимев.

В трите села пътищата ще бъдат ремонтирани с фрезован асфалт. В Яхиново хората са обезпокоени и искат спешни мерки за укрепване на река Джубрена, тъй като има сериозна опасност от наводнения. За целта община Дупница ще изготви проект.

В Червен брег сериозен проблем има с ниското напрежение на тока. От общината ще подадат сигнал до Електроразпределение за необходимостта от монтиране на допълнителни трансформатори. Ще има и подмяна на контейнери на посочените от хората места.

В Крайници най-сериозният проблем е свързан с живеещите в квартал "Беглика". Постоянно се затлачва водопроводната тръба и се къса при пороен дъжд. От ВиК ще разрешат проблема, като вкарат тръбата под коритото на реката. Отново там ще бъдат изградени напречни водоприемни шахти, които да поемат отводняването на повърхностните води. И в Крайници ще има подмяна на контейнери, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Следващите изнесени приемни на кметът и екипът му са на 28 февруари, в селата Джерман, Грамаде и Крайни дол.