Математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил
Математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил / Галина Александрова
Най-успешният състезател от математическия отбор на Седмо основно училище „Ильо войвода“- Кюстендил, Борислава Данчева отново зарадва своите родители и учители с голям успех, като спечели сребърен медал от най- трудния национален математически турнир- „Иван Салабашев“.
Турнирът се проведе на 1 декември 2018 год. и в него участваха 7047 ученици от цялата страна , като в група 4 клас се включиха 1164 деца. Борислава успя да спечели 57 т. от 60 максимални.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
Галина Александрова

Математическият отбор на 7- мо ОУ успя да спечели 2 златни, 3 бронзови и 1 сребърен медал, 5 грамоти за отлично представяне и 2 сертификата за три месеца от началото на новата учебна година. Целият отбор, ръководен от учителят Галина Александрова успешно премина общинския кръг на олимпиадата по математика и се класира за областния кръг.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
Галина Александрова

На учениците от училището се осигурява специализирана подготовка по състезателна математика още от 1-ви клас, за да могат да се справят с различните задачи.
“Тези успехи са плод на много работа след часовете, на много решени задачи. Всяко изминало състезание се обсъжда, защото състезателят по математика най- много се учи от сгрешените задачи”, каза пред Дарик преподавателят Галина Александрова.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
Галина Александрова

Първото състезание през 2019 година за отбора е на 27 януари – зимният кръг на международния турнир „Математика без граници“, където окончателно ще се реши кой ще отиде на полуфиналите от надпреварата.
 
Дарик- Кюстендил