Нов символ- Обичам Кюстендил
Нов символ- Обичам Кюстендил / Община Кюстендил
Нов символ - "Обичам Кюстендил" презентира Община Кюстендил,  специално за деня на буквите- 24 май. Металната конструкция на надписа изобразява ябълка с вградено сърце и двете букви КН, в които е закодирано името на града ни. Заедно трите елемента са художествен израз на посланието "Обичам Кюстендил", информират от общинска администрация.

„Новият символ на Кюстендил е уникален, тъй като освен традиционното значение на този класически и популярен по цял свят надпис, в "Обичам Кюстендил" сърцето е вградено в ябълка - символът на плодородието. На фона на този символ всички туристи ще могат да снимат моменти от своето посещение в Кюстендил, а всички местни хора - да си направят снимка за спомен, докато се разхождат в парка”, пише в прессъобщение от община Кюстендил.

Символът "Обичам Кюстендил" е поставен в парк "Галерията". Дизайнът е специално изработен и уникален по рода си. Автор на проекта е възпитаникът на Националната художествена академия Ненчо Ненчев, преподавател в Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“.
 
Община Кюстендил