/ netinfo
Повишена заболеваемост от грип в област Кюстендил отчитат от РЗИ, но към днешна дата не са достигнати стойностите за обявяване на грипна епидемия, съобщи за Дарик д- р Илияна Кръстева, директор на дирекция “Надзор на заразните болести”.

Грипът не трябва да бъде подценяван, предупреждава д-р Ангел Кунчев

За миналата седмица, заболеваемостта е 130 на 10 000 души, като грипна епидемия се обявява при 190 на 10 000. От утре в грипна ваканция, заради над 30% отсъстващи по медицински причини се обявява в още 2 дупнишки училища-ПГ по облекло и стопанско управление и ОУ “Христаки Павлович”.

Учебният процес се преустановява за времето от 23- 29 януари, включително, каза за Дарик началникът на РУО- Кюстендил Мая Стойчева- Николова. От днес до 25 януари бяха преустановени учебните занятия в ОУ Св. “Климент Охридски”.

Грипна ваканция в ОУ "Св.Климент Охридски" Дупница от днес

От началото на годината имаме голямо натоварване от пациенти с усложнения от грипа, като пневмонии и бронхиолити. В последните 1- 2 дни има спад на новоприетите болни, но това все още нищо не значи, каза за Дарик директорът на кюстендилската болница д- р Александър Величков.
Дарик- Кюстендил