Мария Чочова ще отговаря за регионалното развитие и административен контрол
Мария Чочова ще отговаря за регионалното развитие и административен контрол / Дима Кирилова,Дарик радио

Новият зам. областен управител Мария Чочова бе представена официално днес от областният управител Иван Каракашки пред администрацията и медиите. Тя ще отговаря за ресор регионално развитие и административен контрол.
Мария Чочова е на 32 години. Завършила е право и публична администрация в ЮЗУ "Неофит Рилски", магистър по МИО от Стопанска академия Свищов. В момента е докторант по трудово право и обществено осигуряване, асистент по мениджмънт, основи на управлението и управление на човешките ресурси, както и асистент по трудово и осигурително правов ЮЗУ.Била е секретар в община Дупница и юрист в община Бобошево.
"Във всяка една дейност резултатите зависят основно от хората, които я извършват. Понякога, обаче и при най- кадърния човек, резултатите не зависят от него. Като цяло е много хубаво да работим със специалисти, с млади хора, които могат а допринесат за развитието на областта, а имат и перспектива.От името на ръководството на областна администрация искам да и пожелая успех", заяви областният управител Иван Каракашки
"Не приемам критиките, че в България администрацията не работи, в България администрацията работи и при това добре. Това което мога да кажа в допълнение, е че опита ,който съм придобила е важен за мен и аз съм готова да го дам за региона, в който съм се родила и работя.Оставам с надеждата ,че младите хора имат бъдещ тук", коментира Мария Чочова.