/ Иван Стойнев
Талантливата, 14-годишна Мария Янчевска, наричана - македонска Петя Дубарова, представи в галерия “Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил своите две стихосбирки “Солза” и “Сантиминтални отпечатъци на времето”, като организацията беше на читалище “Добрина” и Иван Стойнев.

Македонската Петя Дубарова, Мария Янчевска се представи в Кюстендил
Иван Стойнев

Публиката прекъсваше с бурни ръкопляскания творбите, представени от актьора и режисьор Душко Добрев, както и от самата Мария. Беше прочетена и рецензия на стиховете на Мария от поетесата Светла Радкова, а поетът Михаил Калдъръмов сравни стиховете на Мария с цвете, което никога не увяхва.

Премиера на книгата на доц. Сандю Бешев „България на крачка от Хималайската корона“

Мария Янчевска представи и новата си песен, която е по неин текст, музиката е на Иван Стойнев, а аранжимента на македонският музикант Цане Петров. Мария пее от малка в хор “Златно славейче” в Скопие.

С Мария от Скопие бяха дошли нейните родители Оливера и Сашо Янчевски, композиторът Цане Петров, директорът на хор “Златно славейче” Бобан Йосифовски и нейни приятели.

Присъстваха заместник- кметът на община Кюстендил Светослав Василев, директорът на галерията Валери Господинов, представители на НЧ “Добрина”, учители, поети, граждани и гости на град Кюстендил.
Дарик- Кюстендил