Майчина любов  ще дарява с картина на кюстендилски художник всяка Девойка Кюстендилска пролет
Майчина любов ще дарява с картина на кюстендилски художник всяка Девойка Кюстендилска пролет / НЧ Асклепион
Милица Стойчева – девойката, която стана „Кюстендилска пролет 2018“, беше специален гост на женското дружество „Майчина любов“ в навечерието на  светлите Великденски празници. Тя получи като подарък от женското дружество пролетна картина на кюстендилската художничка Ценка Бакърджиева. Така, съвместно с читалище „Асклепион 1998“ беше поставено началото на една идея – всяка Девойка Кюстендилска пролет  да получава в дар картина  на  кюстендилски художник.

Майчина любов подари картина на Девойка Кюстендилска пролет 2018 Милица Стойчева
НЧ Асклепион

„Поканата носеше идеята, красотата и младостта на Кюстендил да влеят в града нови енергии, идеи и сили за неговото бъдеще. Пролетта идва и си отива, сезоните се сменяват, паричните награди се изхарчват, а красивото живописно платно с годините става все по-ценно и  всяка кюстендилка,  окичила се с короната на пролетта, ще е горда, че го притежава”, каза един от инициаторите за реализирането на идеята Виолета Атанасова.

Сред гостите на женското дружество „Майчина любов“ беше и Елица Димитрова – младата дама, майка на три деца,  която даде  тон на няколко благотворителни инициативи в Кюстендил и беше сред първите, алармирали за бедстващите в Осоговската планина коне.

Майчина любов и Елица Димитрова
НЧ Асклепион

Заедно с ученици от „Ильо Войвода“ и ПМГ, по покана на  жените от  дружеството тя ще се включи в инициативата за озеленяване на градинката , в която е поставен мемориалният знак за Лили Шмидт  пред Социалната трапезария, съобщи Виолета Атанасова, председател на сдружение „Женско дружество „Майчина любов“.

Майчина любов пред паметника на Лили Шмидт
НЧ Асклепион

НЧ Асклепион