Мач в памет на Здравко Радев. Анжело Кючуков спира с футбола?
Мач в памет на Здравко Радев. Анжело Кючуков спира с футбола? / netinfo

  Над 60 известни български футболисти и треньори, сред които и капитанът на националния отбор Димитър Бербатов ще играят в приятелски мач, в памет на Здравко Радев. Ако беше жив този месец футболистът щеше да навърши 36 години. Радев е юноша на "Марек"- Дупница, играл е още в "ЦСКА", Беласица", "Спартак"- Варна. С екипа на "ЦСКА" е играл срещу "Атлетико"- Мадрид, "Сервет" и "Молде".

  Всички футболисти ще играят с фланелки с еднакъв номер и името на Радев на гърба си. Инициативата е на мениджъра Милко Бански, подкрепена от община Дупница и спонсори. На стадион "Бончук" се очакват още- Стилиян Петров, Методи Деянов, Косьо Мирчев, братята Адалберт и Мартин Зафирови, Ивайло Андонов, братовчедите Анжело и Янек Кючукови и много други.

  Срещата е от 17 ч. в неделя, преди това от 12 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред гроба на Здравко Радев, който почина от рак на 26 декември 2005 година.

  "Здравко беше мой приятел съотборник и много хубав човек. Жалко, че такива хора си отиват, толкова млади", каза пред Дарик Анжело Кючуков.

  Кючуков бе категоричен, че връщане назад в "Марек" е невъзможно. "Имам оферти и от отбори от чужбина, но засега си почивам, а и на 80% съм взел решение- спирам с професионалния футбол", заяви бившия капитан на "Марек". Според него залаганията и уреждането на мачове убиват българския футбол.

  "Най- жалкото е, че "Марек" изпадна от "А" група", допълни Кючуков.