център
център / Дарик- Кюстендил
Логопед от Дупница се включва в инициативата „Логопед с добро сърце“ за безплатни логопедични услуги. Инициативата на „Логопедия.бг“ се организира от 2 март до 8 март и се провежда за трета година.

През тази година кампанията се фокусира върху необходимостта от ранно откриване на нарушенията и навременното започване на логопедична терапия.

Албена Ковачева е млад специалист, който от скоро работи в Дупница, преди това е практикувала в София. Работи с деца и младежи от 2 до 18 години и ще консултира в няколко направления - езикови нарушения, артикулационни нарушения, ранна превенция на нарушения в развитието, превенция на обучителни трудности.

Албена Ковачева
Дарик- Кюстендил


„Съветвам родителите, когато в тях се зароди и най-малкото съмнение за проблем да се обърнат към специалист, защото ранната превенция е много по-добра от това да изчакаме проблема да се развие“ сподели Ковачева. Тя допълни, че установен рано проблема може много по-лесно да се коригира. Всяка консултация протича различно и е съобразена с детето и неговите потребности. „Опитвам се да създам приятна и спокойна атмосфера за детето и родителите, за да се чувстват добре тук и без притеснение да говорим за проблема“ каза Ковачева. Тя отбеляза, че за успеха при разрешаването на проблема трябва да работят и родителите у дома. Тя се включва за първа година в кампанията с надеждата да бъде полезна на родителите.

Консултацията се провежда след предварително записан час.