Кюстендилският Форс 1992 трети при младежите
Кюстендилският Форс 1992 трети при младежите / netinfo

Отлично представяне направиха на първият си старт за годината състезателите на кюстендилският клуб по таекуондо "Форс 1992", които се завърнаха с 6 медала и трето място в отборната надпревара.

На държавното първенство за мъже, жени, младежи и девойки, състезателите на Красимир Стоименов завоюваха общо 6 отличия - 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзово. При младежите кюстендилци заеха призовото трето място в крайното комплексно класиране. Надпреварата се проведе в залата на Национална спортна академия с участието на 130 състезатели от страната.

При младежите Мартин Сотиров се окичи със златният медал в кат. 55 кг. На финала в категория 59 кг в спора за титлата, един срещу друг на "до жанга" се изправиха двама състезатели от кюстендилския клуб. След оспорван двубой Димитър Диков спечели златния медал, а Петър Георгиев се задоволи със среброто. В кат. 63 кг Ради Коев остана с бронзовото отличие.

В надпреварата при жените сребърни медали завоюваха Таня Стефанова в кат. 53 кг и Катрин Гинова в кат. 66 кг.

В първенството участваха още Слав Чернев в кат. 63 кг и треньорът на клуба Красимир Стоименов в кат. 68 кг, които този път за съжаление се прибраха без отличия.