КТ „Подкрепа“ отбеляза Деня на труда в Дупница
КТ „Подкрепа“ отбеляза Деня на труда в Дупница / Маргарита Петрова
Представители на КТ „Подкрепа“ от цяла Югозападна България се събраха на парк „Рила“ в Дупница, за да отбележат заедно Международния ден на труда – 1 май. Това е традиция, която спазват вече 7 години.
Тази година събитието минава под мотото „Достойно заплащане на нощния труд“, като само за няколко часа са събрани над 1500 подписа. Подписката ще продължи и извън предприятията и производствата обясни Марио Нинов от синдикалната структура и допълни, че срещат подкрепа от всички граждани и най-вероятно подписката ще бъде поставена на публични места, така, че и хората, които не полагат нощен труд, но смятат, че той трябва да се заплаща достойно да могат да се подпишат. „Върви с добри темпове и сме обнадеждени, че ще успеем“ каза Нинов.
На събирането има официални гости, сред тях и немалко работодатели, но в този ден йерархията остава на заден план и всички са равни, и се забавляват заедно.
За доброто настроение на всички са предвидени много игри и забавления – скачане с чували, дърпане на въже, както и още много игри.
 
Дарик- Кюстендил