/ Община Кюстендил
При трайно повишаване на температурите ще започне цялостно асфалтиране на уличната мрежа в Кюстендил. ”Преди края на март не смятам, че трябва да се изкърпват сериозно улиците, защото след това дефектират, коментира кметът Петър Паунов.

900 000 лв. за ремонт на настилки, от 5-25 000 лв. за селата в Община Кюстендил

Той уточни, че в момента се работи по технологията “Печматик”. Изкърпването е с битумни емулсии и фракция под налягане. Технологията представлява студено изкърпване на пътни настилки, съчетаваща няколко последователни операции – издухва, засмолява и сама смесва емулсията и фракцията, а едновременно с това я загрява и накрая я полага чрез налягане. По нея се работи бързо и по-евтино. 

По традиция кметът поиска прошка от кюстендилци. ”В предстоящата прощална неделя отново се изправям пред вас искайки прошка и съжалявайки за това, което съм причинил на всеки един от вас.

Убеден съм, че днешният свят ни наставлява в това да бъдем силни, а силата е в това да поискаме прошка, а най- силният е този, който прощава. Благодаря за това, че отново сме заедно през изпитанията и в добрите мигове. Надявам се на една спокойна седмица и на едни спокойни и благословенни пости, за да може във възкресенските дни, действително да се радваме на един по-добър живот”, каза Петър Паунов.