Кметът на Дупница Методи Чимев кани Бат Сали на протест срещу претенциите за имоти на мюфтийството
Кметът на Дупница Методи Чимев кани Бат Сали на протест срещу претенциите за имоти на мюфтийството / Дарик радио,архив

И кметът на Дупница Методи Чимев излезе със становище за вероятността ДПС и Александър Методиев да получат мандат от Кюстендил.В писмото, адресирано до медиите пише:
"Нямам думи. Втрещен съм от варианта г-н Бат Сали и без извинение за обръщението към него, да бъде депутат от 10-и многомандатен избирателен район. Нищо лично срещу въпросната персона, но този човек и представляваната от него партия няма подкрепата дори на 1000 човека в областта. В община Дупница подкрепата за партията, респективно за него е едва 297 гласа. Да не влизам в подробности пък от кои секции и кои са гласоподавателите му, всеки може да ги разбере и направи изводите си.
Дупница винаги е бил горд с истински българи и съхраняващ българските традиции град. И такъв ще остане.
Не на последно място няма как да скрия разочарованието си от факта, че Дупница е на път да бъде лишена от възможността да има свой народен представител в лицето на Емил Гущеров, Иван Ибришимов или който и да било гражданин, избран от хората. Това са дупничани, получили подкрепата не на 297 човека, а на хиляди. И за да съм коректен, ще цитирам цифрите само на територията на община Дупница - ГЕРБ със 7 044 гласа или 37.08% и 1700 преференции за Гущеров, а втори са БСП с 4 109 гласа или 21.63% и 2 200 преференции за Ибришимов.
Питам аз за сметка на какво и на кой?! За сметка на над 52 000 истински горди и честолюбиви българи живеещи в община Дупница и над 100 000 в цялата област ли?!
Формули, изчисления, прехвърляния на гласове от тук от там... Пълни глупости. Хората в Дупница и областта казаха своята тежка дума на 5 октомври.
Казвам се Методи Христов Чимев, избран съм за кмет на община Дупница. Като такъв съм длъжен да защитавам интересите на града и хората в тази община. От позицията ми на кмет като институция, каня за първи и последен път Бат Сали на 28 октомври тази година пред Тюрмето. Каня Бат Сали да се включи в нашия протест в защита на емблематичната си сграда, която е собственост на дупничани и е паметник на културата, но незнайно защо мерак към нея имат от Мюфтийството.
Като кмет на община Дупница заявявам най-отговорно, че няма да изпратя нито една покана за събитие на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област. Казвал съм го сто пъти, казвам го и сега: Докато аз съм кмет, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали за мен като депутат няма да съществува!", заявява дупнишкият кмет в обръщение до медиите.