Кюстендил
Кюстендил
45 ретро автомобила  пристигнаха в Кюстендил като част от Международното класик рали „Стримон”. Ралито започна от София преминава през Кюстендил, минава през Рилският манастир и финалът е в Петрич в рамките на два дни.

Кюстендил

Кюстендил

Това рали се прави отново след 10 годишна пауза. То се организира от БАК Ретро, Спортен клуб „Българска автомобилна слава”, Гръцката федерация за старинни автомобили и клуб Дентелетика- Кюстендил.

Кюстендил

Автомобилите направиха скоростна отсечка от сградата на НАП- Кюстендил до площад „Велбъжд”. В състезанието участват коли, които са по- стари от 30 години. Общата дължина на трасето е 287 км., като половината от екипажите са български, а другата половина са гръцки.

Кюстендил

„Спецификата на ретро ралитата, е че за разлика от тези за съвременните автомобили нямаме абсолютно измерване на времето, т.е. тук целта е не да пристигнеш първи, а основният принцип е точна езда, като зададената средна скорост е не повече от 50 км в час”, заяви организаторът на ралито Кристян Желев.

Кюстендил

Сред един от най- атрактивните автомобили е Мерцедес, който според собственикът му е бил притежание на Ева Браун. Автомобилът е произведен 1936 година.

Кюстендил

Кюстендил