Какво ще финансира община Дупница с облигационния заем
Какво ще финансира община Дупница с облигационния заем / Дарик радио,архив

От община Дупница предоставиха подробен списък с обектите, които ще се финансират при евентуалното поемане на облигационен заем в размер на 3 млн. евро от общината.
ОДЗ "Таушаница" №11 - изпълнение на енергоспестяващи мерки, чрез които да се намали потреблението на енергия и да се намалят разходите за потребената енергия. Мерките обхващат поставяне на ПВЦ-дограма и замяна на съществуващата износена и остаряла дървена и метална дограма на врати и прозорци в детското заведение, поставяне на външна топлоизолация на стени, покрива ще бъде саниран и топлоизолиран и ще бъде поставена хидроизолация, таваните на сутерена ще бъдат топлоизолирани с пенополиестер и шпакловани. Общо за оборудване , съоръжения и монтаж и други услуги - 242 341,94 евро.
МБАЛ "Св.Иван Рилски" ЕООД - изпълнение на енергоспестяващи мерки в МБАЛ "Св.Иван Рилски" ЕООД, намираща се на ул. "Отец Паисий" 2, чрез които да се намали потреблението на енергия и да се намалят разходите за потребената енергия. Мерките обхващат поставяне на ПВЦ-дограма и замяна на съществуващата износена и остаряла дограма, поставяне на външна топлоизолация и саниране на стени, покрива ще бъде саниран и топлоизолиран и ще бъде поставена хидроизолация, ще бъде саниран сутеренът на сградата, горивната база на котлето ще бъде подменено и ще се премине от дизелово гориво на газ, ще бъде подменена и котелната централа. Общо за оборудване и съоръжения, монтаж и други услуги - 193 966,24 евро.
"Реконструкция, модернизация и разширяване на Градска пречиствателна станция за отпадни води и доизграждане на канализационна мрежа" е третия обект. Първа позиция - работно проектиране, строителство, доставка на технологично оборудване, пускане и въвеждане в експлоатация за обекта ГПСОВ и обособена позиция - реконструкция и доизграждане на линейна инфраструктура. Общо 35 млн. лв. с ДДС, от които 1 275 000 лв. съфинансиране.
"Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона град Дупница". Цел - подобряване физическата среда, да се осигурят условия на гражданите в неравностойно положение, посредством създаване на достъпна архитектурна среда и подобряване достъпа до административни и социални услуги, да се повиши безопасността и да се подобри сигурността на градската среда. Общо 5 млн. лв. с ДДС, от които 250 000 лв. съфинансиране.
За последните два обекта от облигационния заем ще се използват средства само за сумите за съфинансиране.